Losing templates on ReSharper upgrade

Derick Bailey pointed out today on Twitter that during an upgrade, he lost his ReSharper templates.

ReSharper should import the existing templates during an upgrade. However, for some odd reason, sometimes this does not occur. We managed to sort out Derick’s issue relatively quickly, but in case others might run into the same problem, here’s how to solve it:

Scenario: Upgrading from 5.0 to 5.1 in VS2010 and settings lost.

1. Close down Visual Studio 2010.

2. Go to the %AppData%\JetBrains\ReSharper folder. In there you should find subfolders for each version of ReSharper. Select v5.0.

Inside each folder there are subfolders corresponding to the different versions of Visual Studio you have installed on your machine. Select vs10.0 (corresponds to VS 2010).

3. Select the files UserSettings.xml and Workspace.xml.

4. Copy the selected files to %AppData%\JetBrains\ReSharper\v5.1\vs10.0

5. Re-start Visual Studio

 

If all goes well, you should now have your settings correctly imported. If you have run into this problem, please feel free to contact me. We need information on setups to try and see what the common denominator is for when this fails (also please store the contents of these folders since it might help us figure out what’s wrong).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s